Introductie

Ruimte, licht en comfort. Drie steekwoorden die eigenlijk alles zeggen over deze prachtige villa op de grens van Bavel en Breda, waar stad en dorp gescheiden worden door de Bavelsche Leij. 

Aan de voormalige Oude Bredaseweg, thans Nieuw Wolfslaarlaan geheten, is deze mooie villa gesitueerd met een woonoppervlak van maar liefst 310 m2. 

Aan de buitenzijde een villa met allure maar binnenshuis treft u een ongelofelijk doordachte indeling aan. De architect heeft destijds prima geluisterd naar de wens van de opdrachtgever, de huidige bewoners. De opdracht luidde, ontwerp een ruim opgezet en licht huis met voor alle vier de kids een ruime slaapkamer met badkamer.

Dit heeft geresulteerd in een ontwerp met twee woonkamers, een werkkamer, vier slaapkamers, een masterbedroom, drie badkamers en twee logeerkamers op een groot woonoppervlak maar zodanig vormgegeven dat je jezelf nooit verloren voelt.

De woon- en tuinkamer staan door een centrale corridor met elkaar, en met de woonkeuken in verbinding zodat voor iedereen een eigen hoek is gecreëerd maar met een dusdanig open karakter zodat je toch in contact blijft met je huisgenoten.

Met enige pijn in het hart hebben de huidige bewoners de conclusie getrokken dat het huis te groot voor hen is geworden en zoeken zij naar nieuwe bewoners, die opnieuw kunnen gaan genieten van de ruimte en luxe.


Begane grond

Vestibule met dubbele deuren naar de hal.

In de hal tref je de meterkast aan met voldoende groepen. Gedeeltelijk betegeld toilet met fontein, trapopgang en trap-/voorraadkast. Tevens heb je hier toegang tot de werkkamer. 

De living is afgewerkt met gestuukte wanden en plafond. De gehele begane grondvloer is gelegd met plavuizen en is voorzien van vloerverwarming. De werkkamer is van de living gescheiden met schuifdeuren maar deze kamer is ook te bereiken vanuit de hal. In deze kamer is een warm- en koudwatervoorziening met afvoer voorzien, voor het geval de kamer aangewend mocht worden als slaapkamer.

Door de hoge raampartijen en openslaande deuren in de tuinkamer is er gedurende de hele dag sprake van een prachtige lichtinval. In de zomer loop je zo de tuin in of naar het terras aan de voorzijde en in de winter is het goed toeven met een boek bij de open haard.

De woonkeuken is het centrale punt in het huis. Het fornuis alleen al is een plaatje. Zes gaspitten, een grillplaat en een oven met daarboven een afzuigscherm. Verder is er een vaatwasser en een nis voor een forse koel-/vriescombinatie. Tegen de andere wand is eveneens een rechte opstelling geplaatst met extra kastruimte en een verlichte koof erboven. Er is nog meer dan voldoende ruimte voor een forse eettafel.

In de bijkeuken tref je eveneens een keukenblok aan met een combi-oven en de wasmachineaansluiting.

Via de bijkeuken kom je in de garage met een automatisch bediende sectionaldeur en een Vlizotrap naar de vliering.

Eerste verdieping

Ruime overloop met vaste trap naar de tweede verdieping.

Twee gedeeltelijk betegelde badkamers met dubbele wastafel, toilet en inloopdouche. Alle badkamers zijn tevens voorzien van vloerverwarming.

Vier slaapkamers die allen zijn voorzien van houten vloerdelen, gestuukte wanden en plafonds.

De term master bedroom wordt te pas en te onpas gebruikt maar dekt hier wel degelijk de lading. Vanuit de overloop passeer je eerst een toiletruimte aan de rechterzijde, vervolgens een inloopkast en aan de linkerzijde de badkamer met dubbele wastafel, ligbad en inloopdouche. De slaapkamer is gelegd met houten vloerdelen, de wanden en plafond zijn gestuukt en openslaande deuren geven toegang tot het balkon.

Tweede verdieping

Voorzolder met dakkapel.

Twee slaap-/logeerkamers met diverse dakvensters. De overloop en slaapkamers zijn gelegd met houten vloerdelen.

Verder is er een technische ruimte met combiketel (HR 2006) met zonneboiler met voldoende capaciteit voor alle badkamers. Deze ruimte kan samen met de vliering boven de garage gebruikt worden als bergzolder.

Buitenruimte

Fraai en onder architectuur aangelegde tuin met diverse terrassen en beplantingen. Aan de achterzijde vrij uitzicht over het dal van de Bavelsche Leij. 

Recentelijk is er een veranda gebouwd in de vorm van een kapschuur met een aanpandige berging.

Overige informatie

Een alarminstallatie is aanwezig en de alle kamers zijn voorzien van een netwerk- en CAI aansluiting. De begane grond-vloer is geheel voorzien van vloerverwarming. Alle inbouwarmaturen zijn voorzien van energiezuinige LED-lampen en warmte word onder andere opgewekt door een zonneboiler wat resulteert in een energierekening van slechts €180,-/maand. Voor een villa met deze afmetingen een nette prestatie.

Voor de droge periodes is de tuin voorzien van een beregeningsinstallatie met eigen grondwaterpomp.