Introductie

Dongen kent verschillende buurtschappen die buiten de kern van Dongen zijn gesitueerd maar er wel degelijk bij horen. Buiten Klein-Dongen is er ook Dongen-Vaart met een eigen kern en gelegen halverwege Dongen en Kaatsheuvel. Zoals de naam al aangeeft stroomt er dwars door Dongen een vaart die de verbinding vormt met 's Gravenmoer. Dongen-Vaart bestaat al meer dan 450 jaar al is de naam diverse malen gewijzigd. 

Er zijn een paar cafe's en een cafetaria. Voor je dagelijkse boodschappen ben je aangewezen op Dongen of kun je terecht bij diverse boerderijwinkels in de omgeving.

Er is een rijk verenigingsleven en de saamhorigheid is groot. Trotse inwoners wonen dan ook niet in Dongen maar wonen 'op de Vaart'. 

In 2012 is deze ruime vrijstaande woning gebouwd door de huidige bewoners. Met gebruik van mooie materialen hebben zij een woning laten bouwen die voldoet aan de huidige isolatienormen met zonnecollectoren en een warmte-terugwininstallatie voor warm water. Het huis is modern afgewerkt en luxe ingericht. Het meest uniek is wel de ligging met aan de achterzijde vrij uitzicht over akkers en aan de voorzijde geen directe overburen.

Een woonkamer van 60 m2, vier slaapkamers op de 1e verdieping en mogelijkheid voor een extra kamer op de tweede verdieping, maken deze woning bij uitstek geschikt voor een gezin met kids.


Begane grond

Ruime hal met meterkast (8 groepen), geheel betegeld toilet, trapopgang en een trapkast.

De riante living is voorzien van plavuizen (vloerverwarming), gestuukte wanden en plafond, twee erkers en openslaande deuren naar de achtertuin.

Half open keuken met gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven en koel-/vriescombinatie.

 

Eerste verdieping

Overloop met vaste trap naar de tweede verdieping, kast met combiketel en wasmachineaansluiting.

Geheel betegelde moderne badkamer voorzien van een ligbad, dubbel wastafelmeubel, toilet en een inloopdouche. De vloer is verwarmd.

De ouderslaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde en voorzien van vloerbedekking, gestuukte wanden en plafond.

De kleinste slaapkamer is gelijk afgewerkt aan vorenbedoelde kamer en voorzien van een dakvenster. Deze kamer is bij uitstek geschikt als baby-, of kinderkamer of als garderobe.

Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers gesitueerd met eveneens tapijt, gestuukte wanden en plafonds. 

 

Tweede verdieping

Open zolder met zonneboiler. 

De mogelijk is aanwezig om hier een extra kamer te realiseren.

Buitenruimte

Verzorgd aangelegde achtertuin, gesitueerd op het zuiden, omheind met schuttingen die een doorkijk bieden naar het achterliggende akkerland. Een houten berging voor het opbergen van tuingereedschap en als sluitstuk een riante garage. Deze is geheel geïsoleerd en voorzien van een automatische en extra brede sectionaldeur. Ideaal voor de hobbyist die graag aan auto's sleutelt of andere ruimteverslindende projecten op zijn of haar bucketlist heeft staan.

Wat het meest in het oog springt bij dit huis is de liefde die de huidige eigenaren in dit huis hebben gestopt. Nergens is op bezuinigd en de badkamer en keuken ogen alsof ze gisteren zijn geplaatst. Overtuig jezelf en maak een afspraak voor een bezichtiging.