Introductie

De naam 'Dongen' is ontstaan uit 'Donk-Aa'. Een donk is een zandige ophoping in een moerassig gebied. Met Aa wordt het riviertje bedoeld dat langs zo’n donk stroomde.
De ligging van Dongen en ’s Gravenmoer is van grote invloed geweest op hun geschiedenis. De dorpen ondervonden voortdurend ernstige overlast van de langs trekkende legers. In juni 1672 werden Dongen en ’s Gravenmoer gedeeltelijk platgebrand door een Franse legerbende.


Dongen en ’s Gravenmoer zijn zeer verschillende dorpen. 's Gravenmoer is een typisch landelijke gemeente, terwijl Dongen is geïndustrialiseerd en grotendeels bebouwd. Ook is 's Gravenmoer meer op het noorden georiënteerd en voornamelijk protestant. Dongen daarentegen is meer Brabants en overwegend katholiek. De grens tussen de dorpen vormde lange tijd de grens tussen Holland en Brabant. Op 1 januari 1997 werden Dongen en
’s Gravenmoer samengevoegd tot één gemeente. De demarcatielijn, die al sinds 1287 bestond, verdween. Een demarcatielijn werd vastgesteld bij een wapenstilstand en geen der partijen mocht deze lijn overschrijden. (Bron: gemeente Dongen)

Het dorp Dongen kenmerkt zich door het dorpse karakter met een rijk verenigingsleven en vele activiteiten het hele jaar door. Aan de Hoge Ham en op het Looiersplein is een ruim aanbod aan winkels en horecavoorzieningen voorhanden. Binnen enkele minuten bereikt men de A-27. Steden als Oosterhout, Breda en Tilburg zijn vanuit Dongen goed te bereiken. Kortom een uitstekende plaats om te wonen.

In de Roeloff van Dalemstraat is deze uitgebouwde 2/1-kapwoning met garage/werkplaats gesitueerd. De uitbouw omvat een serre die de woonkamer aanzienlijk heeft vergroot. Tussen de buitenberging en de woning is een keuken gerealiseerd met als gevolg dat de voormalige berging nu bij de woning is getrokken. Hierdoor ontstaat er een riante leefruimte met een knusse speelhoek of bijkeuken.
De grootste verrassing is wel de garage/werkplaats. Met zijn ruime afmetingen en de uitstekende bereikbaarheid vanuit de Wilhelminastraat is de ruimte perfect geschikt als werkplaats, opslag en/of garage. Hierbij valt te denken aan een klusbedrijf waarbij de materialen en auto (s) binnen kunnen staan. Een persoon met als passie auto's en motoren of gewoon iemand die veel ruimte zoekt.
 

Begane grond

Entree met trapopgang, toiletruimte en de kelderkast met groepenkast (6 groepen met aardlekbeveiliging).
De woonkamer heeft een speelse indeling wat wordt benadrukt door het kleine niveauverschil tussen het zit- en eetgedeelte. Aan de achterzijde geven openslaande deuren toegang tot de tuin. De vloer is voorzien van houten vloerdelen en de wanden en plafonds zijn gestuukt. Een schouw geeft de mogelijkheid tot het plaatsen van een houtkachel.
In de keuken treft u een functioneel keukenblok aan met daarin een elektrische kookplaat, oven en een afzuigkap. Via de keuken komt men in de voormalige berging die nu prima dienst kan doen als bijkeuken of speelkamer.

1e verdieping

Overloop met toegang tot de vliering (losse trap).
De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een dakkapel, laminaat en de wanden zijn afgewerkt met een lambrisering en stucwerk,
Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers gesitueerd met beiden een dakkapel en gestuukte wanden.
Geheel betegelde badkamer met een wastafelmeubel, ligbad en een douchecabine.

Vliering

De vliering is toegankelijk door middel van een losse trap en is geschikt als bergzolder.

 

Buitenruimte/garage

Sfeervolle en geheel omheinde achtertuin met eigen achterom.
Achterop het perceel staat een garage/werkplaats. Deze is aan de achterzijde te betreden via een extra brede (automatische) sectionaldeur. De garage is voorzien van een verdiepingsvloer waardoor er een grote bergzolder is gecreëerd. Enkele toepassingen met betrekking tot deze garage zijn bijvoorbeeld een klussen-/onderhoudsbedrijf. Een hobbyist (old-timer, motor, etc.) zou met een dergelijke ruimte ook prima zijn liefhebberij kunnen uitvoeren. Op de zolder van deze garage bestaat de mogelijkheid voor een extra werkruimte/kantoor te realiseren. Zelfs is het niet ondenkbaar dat hier een extra (logeer-)kamer van gemaakt wordt. Immers is het gebouw opgetrokken in halfsteens metselwerk, geïsoleerd, voorzien van kunststof kozijnen en te verwarmen.
De woning is derhalve prima geschikt voor een gezin waarin wonen en werken prima gescheiden kunnen blijven.

Vraag gerust een bezichtiging aan en laat u verrassen.

In de koopakte zal de 'Ouderdomsclausule' alsmede de 'Niet-bewoningsclausule' worden opgenomen. Verder zal er van de kopende partij een waarborgsom worden verlangd ter hoogte van 10% van de koopsom.