Introductie

Letterlijk op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland, waar de Boven Merwede zich splitst en Nationaal Park De Biesbosch begint, ligt het plaatsje Werkendam. Werkendam telt ruim 11.000 inwoners en maakt sinds 2019 deel uit van de gemeente Altena. De naam Werkendam stamt af van het riviertje Werken en wordt voor het eerst genoemd in 1064 als Werkenemunde.

Oudsas ligt aan de rand van Werkendam maar op slechts enkele minuten loopafstand van het centrum waar alle dagelijkse voorzieningen aanwezig zijn. Aan de achterzijde grenst nummer 7 aan een parkje en via de Sasdijk en de Bandijk ben je binnen enkele autominuten op de A-27. Met de fiets rijd je zo de Biesbosch in waarbij je, als je de Bandijk blijft volgen, je met de veerboot zo in Dordrecht bent. 

Kortom op een centrale maar toch rustige (Oudsas is doodlopend) locatie tref je deze bungalow aan. Met een woonoppervlak van 145 m2 en drie slaapkamer een prima gezinswoning maar omdat alles gelijkvloers is, is deze woning ook uitstekend geschikt voor senioren die de rest van hun leven geen trappen meer willen lopen.


Indeling

Ruime hal met meterkast (8 groepen, aardlekbeveiliging en krachtstroom).

Geheel betegeld toilet met fonteintje.

De L-vormige woonkamer is gelegd met parket en de wanden en plafonds zijn gestuct. Een deur geeft toegang tot het terras. Recent zijn er twee airco-units geplaatst die kunnen koelen en verwarmen.

Keuken met hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur. Ruime voorraadkast aanwezig. 

Aan de voorzijde bevinden zich twee slaapkamers die voorzien zijn van parket en inbouwkasten. Eén kamer is voorzien van een erker.

De ouderslaapkamer bevindt zich aan de achterzijde die ook is voorzien van een schuifwandkast en een airco-unit. Ook vanuit deze kamer is het terras te betreden.

Tussen de slaapkamers is de badkamer gesitueerd met een separaat toilet, wastafel, doucheruimte, dubbel wastafelmeubel, ligbad en bidet.

Vanuit de eerdergenoemde keuken kom je in de bijkeuken met plaats voor de combiketel (HR 2014), wasmachineaansluiting en een keukenblokje. Binnendoor loop je de ruime garage in met een oppervlak van ruim 30m2 en een elektrische garagedeur. Achter in de garage is een kelder aanwezig welke als wijnopslag heeft gediend. 

 

Buitenruimte

Verzorgd aangelegde tuin met etages. Vanaf het terras loop je met een trapje de achtertuin in waar de privacy volop is gewaarborgd. 

De eigenaar heeft in het verleden een strook grond naast de woning aangekocht waardoor er een achterom is gecreëerd en wellicht de mogelijkheid bestaat om hier een carport op te richten. De garage zou dan eventueel bij de woning te getrokken kunnen worden met als optie om er een keuken en/of kantoorruimte te realiseren. 

 

Algemeen

De koper zal gevraagd worden een bankgarantie, dan wel een waarborgsom te stellen van 10% van de koopsom.

De woning is opgemeten conform NEN 2580. Deze NEN-norm is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Koper vrijwaart verkoper alsmede diens makelaar van alle aansprakelijkheid terzake van eventueel later te constateren verschillen in maatvoering van zowel gebruiksoppervlakte als inhoud van de woning.

Verder heeft de verkoper de woning niet zelf bewoond. Om deze reden zal er in de koopakte een 'niet zelfbewoningsclausule, worden opgenomen wat inhoudt dat de verkoper geen aansprakelijkheid erkent bij voorkomende gebreken. Het staat een koper uiteraard wel vrij een bouwkundige keuring te laten uitvoeren.