Bink & Partners

logo-bink-en-partners
Bink en Partners
Woning verkopen

Uw woning verkopen? Een grote stap!

In de laatste decennia was het gebruikelijk om elke 4 a 5 jaar uw woning te verruilen voor een grotere of luxere woning. Dat kon door de snel stijgende onroerendgoed prijzen vaak erg interressant zijn voor iemand die al een eigen woning met overwaarde had. In de huidige markt lijkt deze trent echter gekeerd. Onterecht zo blijkt.
Na jaren van prijsdalingen zit de markt weer in de lift. Niet met exorbitante prijsstijgingen zoals we die kennen van voor de crisis, maar gemiddeld met enkele procenten per jaar. Dit betekent dat er steeds minder huizen 'onder water' staan en het voor een grotere groep weer interessant wordt om aan verkopen te denken.
Let bij het verkopen van uw woning op de volgende zaken:
Begin met een juiste vraagprijs van uw woning. Regelmatig spiegelen makelaars u een te hoge prijs voor waardoor uw huidige woning langer te koop staat en u onderweg met de prijs moet zakken. Laat uw makelaar, zoals wij dat doen, een goede marktanalyse overleggen waarbij vraag- en aanbodzijde zichtbaar worden.
Zorg voor goede promotie. De kwaliteit van de promotionele middelen bepalen hoe snel men genegen is om naar uw woning te komen kijken. Bedenk nog eens waarom u de woning kocht. De argumenten waarom u uw woning kocht zullen voor de nieuwe koper ook van belang zijn. Zorg dat deze dus goed naar voren komen tijdens bezichtigingen.

Wat is van belang voor u

Bink & Partners Makelaardij de makelaar die zich specialiseert in nieuwe media. Meer aandacht voor uw pand op websites waar uw mogelijke koper zicht ook bevind. U kunt daar zelf ook aan meewerken door de hulpmiddelen die wij u aanreiken te gebruiken. De kans dat uw woning via mond-tot-mond reclame wordt verkocht wordt immers steeds groter. Met andere woorden, er moet gepraat worden over uw woning. Waar dat vroeger gebeurde in de kroeg of op straat, verplaatst de conversatie zich meer en meer naar Facebook, Twitter en Instagram. Om hier optimaal van te kunnen profiteren zorgt Bink & Partners Makelaardij ervoor dat we de beschikking hebben over professionele foto's, slide-shows, 3D plattegronden en een virtuele tour door uw woning met 360 graden foto's.
Bedenk goed wat u wil en wat u nodig heeft. Uw makelaar kan hier dan beter een strategie op bepalen om uw woning te verkopen. Wees dus open en eerlijk tegen uw makelaar.

Die makelaar heb ik niet nodig! Ik kan mijn woning zelf wel verkopen.

Dat klopt. U bepaalt uiteindelijk zelf of u met een bod wel of niet akkoord gaat. U kunt uw woning dus prima zelf verkopen als de kandidaat koper er eenmaal is. Bedenk echter dat u aan promotie moet gaan doen voor één woning waar een makelaar dit voor vele woningen doet. Daarnaast moet u potentiële kopers informeren, bezichtigingen doen en nabellen. Dit zijn veel handelingen die een makelaar u uit handen neemt. Daarnaast bepaalt de kwaliteit van uw informatie de kansen op de woningmarkt. Ziet uw presentatie er niet goed uit, dan zult u uw woning minder snel verkopen.